Nopea kasvisvoileipäkakku
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 6 Annosta
Advertising information
Video: Nopea kasvisvoileipäkakku
Ainekset
6 annosta
- 1 pkt Maalahden Limppu -leipäviipaleita
Kostutus:
- 1 dl (kiehuvaa) vettä
- ¼ kasvisliemikuutio
Täyte ja kuorrutus:
- 250 g turkkilaista jogurttia
- 1 dl (raastettuna) kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- 1-2 dl ituja
- 100 g fetajuustoa
Pinnalle:
- vuonankaalia
- 1 dl ituja
- 50 g fetajuustoa
- 1 punasipulia
- 5-10 miniluumutoomaattia
Valmistusohje
- Leikkaa leipäviipaleista reunat. Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio joukkoon.
- Laita kolme leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta. Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon ja raasta kurkku.
- Purista kurkusta ylimääräinen neste ja lisää raaste jogurtin joukkoon.
- Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.
- Levitä kolmasosa täytteestä leipäviipaleille ja ripottele päälle ituja.
- Nosta toinen leipäkerros päälle, kostuta ja levitä päälle kolmasosa täytteestä.
- Ripottele päälle kuutioitua tai murustettua fetajuustoa.
- Nosta päälle kolmas leipäkerros ja levitä loput täytteestä pinnalle. Koristele vuonankaalilla, iduilla, paloitellulla fetajuustolla, punasipulirenkailla ja miniluumutomaateilla.
- Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua. Tarjoa!