Kaurapaistos sesongin hedelmistä
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4 Annosta
Kaupallinen yhteistyö ResQ
Hedelmävati saattaa toisinaan sisältää hieman elämänsä ehtoopuolella olevia omenoita, päärynöitä tai banaaneja, jotka eivät enää houkuttele sellaisenaan naposteltaviksi. Mutta älä heitä niitä pois – nämä pehmeät ja makeutuneet hedelmät ovat täydellinen raaka-aine monipuolisiin herkkuihin. Tuorepuurot ja smoothiet ovat nopeita vaihtoehtoja, mutta jos kaipaat jotain lämmintä ja lohdullista, hedelmä-kaurapaistos on varma valinta.
Tämä resepti yhdistää kaurahiutaleiden rapeuden ja hedelmien pehmeän makeuden herkulliseksi paistokseksi, joka sopii yhtä hyvin jälkiruoaksi kuin ravitsevaksi välipalaksi. Paistoksen kruunaa vaniljajäätelö tai lusikallinen vaniljakastiketta, jotka sulavat lämpimän paistoksen päälle ja tekevät siitä vastustamattoman. Käytä rohkeasti sesongin hedelmiä tai sitä, mitä kotoa sattuu löytymään – tämä resepti antaa tilaa luovuudelle ja hävikin vähentämiselle.
Advertising information
Joko olet tutustunut ResQ Clubiin?
Lataa ResQ sovellus ja voit vähentää ruokahävikkiä ostamalla ravintoloista, kukkakaupoista ja ruokakaupoista tuotteita normaalia edullisemmin, jotka olisivat vaarassa mennä hävikkinä roskakoriin.
Ainekset
- 3-4 omenaa
- 2 banaania
- 1 sharon hedelmä
- 1 mango
- ½ dl hunajaa tai maun mukaan
Kuorrute:
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
- Kuori ja viipaloi banaanit. Kuori ja paloittele sharon ja mango.
- Laita hedelmät reunalliseen uunivuokaan. Valuta joukkoon hunajaa ja sekoita.
- Sekoita keskenään voi, sokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele seos hedelmien päälle.
- Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa kaurapaistos vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.