Kinkkuvoileipäkakun teko
- 24 h Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Olen käyttänyt tähän kakkuun isoja paahtoleipiä, sekä Real-ruisvuokaleivän vastaavaa versiota Pirkka-sarjan tuotteena. Kakku pitäisi riittää periaatteessa 15:lle, mutta se riippuu tietysti paljon siitä mitä muuta on tarjolla.
Varaa vaaleita leipäviipaleita kolmeen kerrokseen yhteensä 12 viipaletta, tummaa leipää kahteen kerrokseen yhteensä 8-9 viipaletta. Leikkaa leivistä ensin kaikki reunat pois.
Tässä kakussa täytteet olivat aika reilut, pienemmilläkin ainesuhteilla olisi tullut hyvä kakku.
Advertising information
Ainekset
- 12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 8-9 ruisleipäviipaletta
- 2½ dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
Täyte 1
- 350 g palvikinkkua palana
- 200-250 g creme fraichea
- puolikas punainen paprika
- 1 tl sinappia
Täyte 2
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 200-250 g creme fraichea
- silppuna tuoretta persiljaa
Päälle
- 400 g majoneesia
- 150 g ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä
- viinirypäleitä
- tuoretta persiljaa
- salaatinlehtiä
- kurkkua
- persikkaa
Valmistusohje
- Leikkaa leivistä reunat pois.
- Täyte 1: Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.
- Täyte 2: Sekoita ainekset keskenään.
- Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta vedellä johon on liotettu kasvisliemikuutio..
- Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä.
- Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä.
- Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta.
- Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä.
- Tee samoin loput kerrokset.
- Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä.
- Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti.
- Levitä päälle majoneesi.
- Koristele makusi mukaan.
Tässä päällä on kinkkutäyte
Tässä on päällä ruohosipulituorejuustosta ja creme fraichesta tehty tahna, joka on maustettu vielä persiljasilpulla.
Tässä on kakku, joka on ollut jääkaapissa yli yön, painona on ollut päällä muovinen leikkuulauta. Olen tasoittanut reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.
Tässä on päälle levitetty majoneesia.
Päällä on ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä 150 g ja kurkkusydämiä, viinirypäleitä, sekä persikanpaloja, reunoilla on runsaasti persiljasilppua.