Pekoni-herkkusienipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- vehnäjauho
- munankeltuainen
- vesi
- pekoni
- sipuli
- punainen paprika
- valkosipulinkynsi
- kesäkurpitsa
- säilykeherkkusieni
- ruokakerma
- maito
- kananmuna
- mustapippuri
- persilja
- emmental-raaste
Pekoni-herkkusienipiirakka
Pohja:
175 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
n. 150 g pekonia ohuina suikaleina
1 pieni sipuli silppuna
punainen paprika suikaleina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 10 cm pala kesäkurpitsaa suikaleina
1 pieni prk säilykeherkkusieniä
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
3 munaa
mustapippurirouhetta
persiljaa silppuna
150g emmental-raastetta
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi, lisää munankeltuainen ja vesi nopeasti sekoittaen. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa pohjaa ensin n. 10 minuuttia.
Kuumenna pannu, paista pekonit omassa rasvassaan, lisää sipuli, paprika, valkosipuli, kesäkurpitsa ja herkkusienet. Kääntele pannussa muutama minuutti.
Sekoita kerma, maito, munat, mustapippurirouhe, persiljasilppu ja juustoraaste. Kaada esikypsennetyn piirakkapohjan päälle ja paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa.