Jauheliha-texmexpiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- kerma
- vesi
- valkosipulinkynsi
- öljy
- jauheliha
- punasipuli
- valkosipulinkynsi
- paprika
- tacomauste
- burritomauste
- salsakastike
- jalapeno
- kerma
- kananmuna
- kirsikkatomaatti
- juustoraaste
Hieman tulinen jauheliha-texmexpiiras on ruokaisa ja sopii hyvin lounaaksi salaatin kanssa nautittuna tai illanistujaisiin.
Aineksia voit vaihdella oman mieltymyksen mukaan ja halutessasi korvata jauhelihan myös broilerilla.
Pohjan voit valmistaa itse tai helpottaa työtä käyttämällä suolaisiin piiraisiin tarkoitettuja pakastetaikinoita. Lehtitaikina on rasvaisempi, mutta sitäkin mehevämpi pohjataikina.
Uunipellilliseen tuplaa kaikki ainekset.
Jauheliha-texmexpiiras
Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 dl kermaa tai vettä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Täyte:
1 rkl öljyä
200 g jauhelihaa
1 punasipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
puolikas paprika suikaleina
taco- tai burritomaustetta maun mukaan
1/2-1 purkki salsakastiketta
1 rkl jalapenoviipaleita
1 dl kermaa
2 munaa
100 g kirsikkatomaatteja
150 g juustoraastetta
Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen neste ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Painele taikina halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle (voit käyttää myös reunallista suorakaiteen mallista uunivuokaa).
Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla.
Paista jauheliha ja sipulisilppu kauttaaltaan.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet.
Mausta taco- tai burritomausteella.
Lisää pannulle salsakastike, jalapenoviipaleet, kerma ja munat. Sekoita.
Kaada seos piiraspohjan päälle. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.