Herkkutattipiirakka Hellapoliisin tapaan

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 8 Annosta
herkkutattipiirakka
Bonne logo vaalea Bonne logo

Kaupallinen yhteistyö Bonne

Herkkutattipiirakka on täydellinen tapa tuoda metsän aromit keittiöön. Herkkutatti, metsäsienten kuningas, antaa piirakalle täyteläisen ja hienostuneen maun, joka hurmaa niin arkena kuin juhlapöydässä.

Vaikka herkkutatti ei aina ole saatavilla, voit huoletta käyttää muita syötäviä sieniä – makuelämys on taattu! Tämä resepti on helppo, herkullinen ja takuuvarma hitti kaikille sieniruokien ystäville.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Piirakkapohja:
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Bonne Omenasosetta
  • ripaus suolaa
Täyte:
  • 1 sipuli
  • 3 dl hienonnettuja herkkutatteja
  • 25 g voita
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • 1 dl Bonne Omenasosetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 kananmunaa
  • 100-150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita voi tai margariini kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, omenasose ja suola.
  • Sekoita taikina käsin tasaiseksi ja painele vehnäjauhoja apuna käyttäen pyöreän, halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  • Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja paloittele sienet. Kuumenna voi pannulla ja paista sipulia ja sieniä hetki käännellen.
  • Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla.
  • Sekoita keskenään omenasose, kuohukerma, suola, mustapippuria, kananmunat ja juustoraaste.
  • Laita sienitäyte esipaistetun pohjan päälle ja kaada päälle omena-juustoseos.
  • Kypsennä vielä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa herkkutattipiirakka mielellään lämpimänä.

Usein kysytyt kysymykset: Herkkutattipiirakka

1. Voiko herkkutatin käyttää piirakkaan raakana?

Ei suositella. Herkkutatti kannattaa kuullottaa pannulla ennen piirakkaan lisäämistä, jotta maku syvenee ja rakenne paranee.

2. Miten herkkutatti kannattaa käsitellä ennen käyttöä?

Puhdista sienet jo metsässä: poista multaiset osat ja harjaa roskat. Kotona voit vielä tarkistaa ja pilkkoa ne sopiviksi paloiksi.

3. Voiko herkkutatin pakastaa tai kuivata piirakkaa varten?

Kyllä! Kuivattu herkkutatti antaa intensiivisen maun, ja pakastettu toimii hyvin, kun sen nesteet valutetaan ennen käyttöä.

4. Mitä juustoa kannattaa käyttää herkkutattipiirakassa?

Kokeile esimerkiksi vuohenjuustoa, emmentalia tai sinihomejuustoa – ne korostavat herkkutatin umamista makua.

5. Voiko piirakan tehdä ilman kananmunaa tai kermaa?

Kyllä, voit käyttää kasvipohjaisia vaihtoehtoja kuten kaurakermaa ja vegaanista ”munaseosta”.

6. Miten herkkutattipiirakka säilyy parhaiten?

Jääkaapissa 2–3 päivää, mutta se kestää myös pakastuksen hyvin.

Mitä yrttejä sopii herkkutattipiirakkaan?

Timjami, rosmariini ja persilja ovat klassisia valintoja.

Voiko piirakkaan yhdistää muita sieniä?

Ehdottomasti! Kantarelli, suppilovahvero tai siitake tuovat lisää syvyyttä.

herkkutattikastike

Tutustu myös herkkutattikastikkeeseen

Herkkutattikastike sopii erinomaisesti niin lihan tai kalan kaveriksi.

Herkkutattikastike
herkkutattipiirakka

Kauppalista

Yhteistyössä