Graavilohipiirakka
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6-8 annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl vettä
- ½ dl tilliä silppuna
- suolaa
Täyte:
- 150 g graavilohta
- 200 g kylmäsavuloh ituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- sitruunaista kalamaustetta
- 1 ruukku ruohosipulia
Valmistusohje
- Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja tillisilppu nopeasti sekoittaen.
- Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
- Viipaloi pohjan päälle graavilohta.
- Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma, mausteet ja ruohosipuli tasaiseksi tahnaksi ja valuta piiraan päälle.
- Jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
- Tarjoa graavilohipiirakka joko lämpimänä tai kylmänä.