Graavilohipiirakka

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
graavilohipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

114 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Graavilohipiirakka sopii ruokaisuutensa vuoksi lounaaksi ja ilapalaksi. Graavilohesta valmistettu piiras on myös tyylikäs illanistujaistarjottava. Graavattu lohi on itsessään niin suolaista, että täytteeseen ei ole syytä lisätä lainkaan suolaa.

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
Pohja:
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • ½ dl tilliä silppuna
  • suolaa
Täyte:
  • 150 g graavilohta
  • 200 g kylmäsavuloh ituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • sitruunaista kalamaustetta
  • 1 ruukku ruohosipulia

Valmistusohje

  • Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää vesi ja tillisilppu nopeasti sekoittaen.
  • Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
  • Viipaloi pohjan päälle graavilohta.
  • Sekoita tuorejuusto, kananmunat, kerma, mausteet ja ruohosipuli tasaiseksi tahnaksi ja valuta piiraan päälle.
  • Jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa graavilohipiirakka joko lämpimänä tai kylmänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä