Gluteenittomat sämpylät

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

276 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Gluteenittomista leivistä saa kuohkeita ja maistuvia, kun taikinan valmistuksessa käytetään apuaineena psylliumia. Sitä löydät jo useimpien markettien maustehyllyltä.

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

  • Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
  • Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
  • Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.
  • Pakasta ylimääräiset ja ota sulamaan tarvittava määrä kerralla!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä