Trooppinen hedelmäsalaatti

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Trooppinen hedelmäsalaatti

3 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Värikkäät hedelmät sopivat kevään ja kesän juhlapöytään joko paloiteltuina tai kokonaisena salaattina. Hedelmäsalaattibuffetilla saat myös näyttävän näköistä tarjottavaa ja väri-ilottelua. Paloittele silloin eri hedelmiä omiin kulhoihin ja anna vieraidesi koota oma salaatti.
Tämä trooppinen hedelmäsalaatti on valmistettu ananaksen puolikkaisiin kovertamalla hedelmäliha salaattiin. Muista laittaa hedelmien kuoret biojäteastiaan. Niistä valmistetaan Gasumin tuotantolaitoksilla biokaasua, jota käytetään autojen tankkaamiseen. 

Oletko kiinnostunut ekologisesta autoilusta? Tutustu kaasuautoiluun ja kaasutankkausasemiin

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 2 omenaa
  • 3 pientä veriappelsiinia TAI
  • 3 appelsiinia (vaihtoehto)
  • 250 g cantaloupemelonia
  • 2 banaania
  • 1-2 passionhedelmää
  • 3 kiivi-hedelmää
  • ½ ananas
  • 1 mango
  • 2 persikkaa
  • veriappelsiinimehua TAI
  • appelsiinimehua (vaihtoehto)
  • loraus hunajaa TAI
  • loraus vaahterasiirappia (vaihtoehto)

Ohje

  • Kuori ja paloittele omenat.
  • Kuori veriappelsiinit tai appelsiinit työlaudalla veitsellä kalvottomiksi ja leikkaa paloiksi.
  • Kuori cantaloupemeloni ja paloittele.
  • Halkaise passionhedelmät ja koverra siemenet kuorista.
  • Halkaise ananas ja koverra hedelmäliha kuoresta ja paloittele se. Voit käyttää kuorta salaattikulhona.
  • Leikkaa mango kuutioiksi. 
  • Leikkaa persikat lohkoiksi.
  • Sekoita ainekset keskenään ja purista halutessasi joukkoon veriappelsiini- tai appelsiinimehua ja makeuta tarvittaessa lorauksella hunajaa tai vaahterasiirappia. Tarjoa hedelmäsalaatti!
  • Muista! Laita hedelmäkuoret biojäteastiaan!
Trooppinen hedelmäsalaatti

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: