Tonnikala-couscoussalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3-4 kananmuna
- 2 ½ dl vesi
- ½ kasvisliemikuutio
- kalaliemikuutio
- 2 ½ dl couscous
- 1 prk tonnikalapala öljyssä
- 1 prk tonnikalapala sitruuna-pippurikastikkeessa
- öljy
- 50-75 g sokeriherneenpalko
- 100 g salaattijuusto
- 4-5 kpl aurinkokuivattu tomaatti
- 50 g pähkinä
- siemeniä
- 250 g kirsikkatomaatti
- 1 sitruunan mehu
Tonnikala-couscoussalaatti
n. 6-8 annosta
3-4 keitettyä munaa
2 ½ dl vettä
½ kasvis- tai kalaliemikuutio
2 ½ dl couscousia
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk tonnikalaa (sitruuna-pippuri)
tilkka öljyä
50-75 g sokeriherneenpalkoja
100 g salaattijuustokuutioita
4-5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja rosmariiniöljyssä + 1/2 dl purkin lientä
50 g erilaisia siemeniä ja pähkinöitä (cashewpähkinöitä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä)
250 g rasia kirsikkatomaatteja
1 sitruunanmehu
Keitä kananmunat kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Kiehauta vesi ja kasvis- tai kalaliemikuutio ja nosta liedeltä. Lisää joukkoon couscous, anna hautua kannen alla muutama minuutti.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää sokeriherneenpalot, kääntele muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.
Lisää sokeriherneenpalot ja salaattijuustokuutiot couscousin joukkoon.
Lisää joukkoon silputut aurinkokuivatut tomaatit, siemenet ja pähkinät, sekä kirsikkatomaatit.
Mausta sitruunamehulla ja lisää vielä tilkka aurinkokuivattujen tomaattien lientä. Näin et tarvitse erikseen kastiketta.
Koristele kananmunalohkoilla.
Tarjoa seuraksi esimerkiksi patonkia.