Rosolli
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- peruna
- porkkana
- vesi
- sipuli
- omena
- maustekurkku
- punajuuri
Rosolli on joulunajan ruokaisa salaatti, jonka voi tarjota sillin kanssa tai ilman.
Koska kaikki eivät välitä sillistä, kannattaa se tarjota erikseen.
Kastikkeena voit tarjota erikseen kermavaahdolla tai maustamattomalla jugurtilla kevennettyä majoneesia tai punajuuriliemellä maustettua vaaleanpunaista kermavaahtoa.
Rosolli
n. 10 annosta
4-5 perunaa
4 porkkanaa
vettä
1 sipuli
2 omenaa
2 maustekurkkua
4-5 isoa punajuurta
Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja pilko kuutioiksi.
Silppua sipuli hienoksi, kuori ja kuutioi omenat, kuutioi maustekurkut ja punajuuret.
Laita ainekset tarjolle raitoina, kerroksittain, tai sekoita keskenään.
Vaaleanpunainen kermavaahto
1 dl vispikermaa tai kuohukermaa
punajuurten lientä
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hieman punajuurilientä. Sekoita tasaiseksi.