Raikas kolmen juuston salaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- friseesalaatti
- kurkku
- minttu
- helmitomaatti
- retiisi
- salaattijuusto
- emmental-raaste
- aurajuusto
- mansikka
- oliiviöljy
- paahtoleipä
- valkosipulinkynsi
Salaatit ovat hyvää vastapainoa raskaille grilliruoille ja perinteisille kotiruoille.
Tämän salaatin juustot voit vaihtaa halutessasi toisiin.
Raikas kolmen juuston salaatti
n. 6 annosta
1-2 ruukkua friseesalaattia
1 pieni kurkku kuutioina
1/2-1 ruukkua minttua
1 rasia helmitomaatteja
n. 6 retiisiä viipaleina
150 g Viola salaattijuustoa kuutioina (paprika-yrtti)
150 g Mustaleima-emmentalia kuutioina
Aurajuustoa maun mukaan murustettuna
100-200 g mansikoita
1-2 rkl oliiviöljyä
2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Revi friseesalaatti tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kurkkukuutiot, hienonnettu minttu, helmitomaatit, retiisit ja juustot.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Paista salaatin joukkoon krutonkeja.
Leikkaa leivistä reunat ja kuutioi leipäviipaleet.
Kuumenna öljy pannussa ja paista leipäkuutioita yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes leivät ovat kauniin värisiä ja rapeita.
Tarjoa seuraksi lempisalaattikastikettasi.
Vinkki! Käytä friseesalaatin seuraksi valmista Napolitana-mix-salaattiseosta, jossa on rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja pinaattia!