Peruna-juuressalaatti
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg peruna
- 500 g porkkana
- 200 g palsternakka
- 300 g parsakaali
- 3 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- suola
- 100 g Felix Amerikkalainen suolakurkkuviipale
- 200 g fetajuusto
Kastike:
- ¾ dl öljy
- 1 rkl sinappi
- suola
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun:
- 30 g tuore rucola
Tämä salaatti on herkullinen syyssalaatti. Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä, ihan kuinka haluat.
Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi ja paahda uunipannulla kypsäksi. Mausta lopuksi kastikkeella ja ripottele joukkoon Amerikkalaisia maustekurkkuviipaleita, murustettua fetajuustoa ja rucolaa.
Peruna-juuressalaatti
4-6 annosta
1 kg perunoita
500 g porkkanoita
200 g palsternakkaa
300 g parsakaalia
3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä paistamiseen
suolaa myllystä
100 g Felix Amerikkalainen kurkkuviipale
200 g fetajuustoa
Kastike:
¾ dl öljyä
1 rkl sinappia
ripaus suolaa
½ sitruunan mehu
Koristeluun:
30 g rucolaa
Pese perunat hyvin ja paloittele lohkoiksi.
Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Uuden sadon porkkanat ovat kauniita pitkittäin puolikkaiksi leikattuna.
Irrota parsakaalista kukinnot.
Kuumenna rypsi- tai avokadoöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä.
Siirrä ne uunipellille ja rouhi joukkoon suolaa myllystä. Kypsennä 200 -asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää joukkoon herkullisen makeita Amerikkalaisia maustekurkkuviipaleita ja murusta päälle fetajuustoa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon ja sekoita. Koristele salaatti juuri ennen tarjoilua rucolalla.
Lisää hästägillä: #felixsuomi