Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • ½ dl oliiviöljy
  • 250 g miniluumutomaatti
  • aurinkokuivattu tomaatti
  • 2 rkl balsamiviinietikka
  • mustapippuri
  • suola
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 tl dijon-sinappi
  • 1 kpl salottisipuli
  • 50 g kivetön oliivi
  • 150 g ciabatta
  • ½ ruukkua tuore basilika

Panzanella on italialainen leipäsalaatti, johon voit huoletta käyttää vähän jo kuivahtaneet leipäviipaleet. Tämä on tyylikäs salaatti vaikkapa grilliruoan seuraksi tai rentoihin kesäjuhliin.

Panzanella
4 annosta

½ dl oliiviöljyä
250 g miniluumutomaatteja tai aurinkokuivattuja tomaatteja (keltaisia ja punaisia)
2 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl Dijon sinappia
1 pieni salottisipuli
50 g kivettömiä oliiveja
150 g ciabattaa tai muuta leipää
½ 
ruukkua basilikaa

Laita kulhoon oliiviöljy. Puolita miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit ja painele niitä huhmaressa tai purista käsin siemenet kulhoon, jossa oliiviöljy. Laita myös puristetut tomaatit joukkoon. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä, suola, hienonnetut valkosipulinkynnet ja Dijon sinappi.

Sekoita.
Hienonna salottisipuli ja lisää joukkoon valutettujen kivettömien oliivien kanssa. Leikkaa ciabatta tai muu leipä reiluiksi suupaloiksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Kääntele hyvin, jotta leipäpalat saavat maustua kunnolla liemessä.

Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa ennen tarjoilua.

Tarjoa salaatti saman päivän aikana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: