Panzanella eli italialainen leipäsalaatti
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- ½ dl oliiviöljyä
- 250 g miniluumutomaatteja TAI
- 250 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1 pieni salottisipuli
- 50 g kivettömiä oliiveja
- 150 g ciabattaa tai muuta leipää
- ½ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
- Laita kulhoon oliiviöljy. Puolita miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit ja painele niitä huhmaressa tai purista käsin siemenet kulhoon, jossa oliiviöljy.
- Laita myös puristetut tomaatit joukkoon. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä, suola, hienonnetut valkosipulinkynnet ja Dijon-sinappi.
- Sekoita.
- Hienonna salottisipuli ja lisää joukkoon valutettujen kivettömien oliivien kanssa. Leikkaa ciabatta tai muu leipä reiluiksi suupaloiksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
- Kääntele hyvin, jotta leipäpalat saavat maustua kunnolla liemessä.
- Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa ennen tarjoilua.
- Tarjoa panzanella saman päivän aikana.