Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
panzanella
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

39 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Panzanella on italialainen leipäsalaatti, johon voit huoletta käyttää vähän jo kuivahtaneet leipäviipaleet. Tämä on tyylikäs salaatti vaikkapa grilliruoan seuraksi tai rentoihin kesäjuhliin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 250 g miniluumutomaatteja TAI
  • 250 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 pieni salottisipuli
  • 50 g kivettömiä oliiveja
  • 150 g ciabattaa tai muuta leipää
  • ½ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

  • Laita kulhoon oliiviöljy. Puolita miniluumutomaatit tai kirsikkatomaatit ja painele niitä huhmaressa tai purista käsin siemenet kulhoon, jossa oliiviöljy.
  • Laita myös puristetut tomaatit joukkoon. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka, mustapippuria myllystä, suola, hienonnetut valkosipulinkynnet ja Dijon-sinappi.
  • Sekoita.
  • Hienonna salottisipuli ja lisää joukkoon valutettujen kivettömien oliivien kanssa. Leikkaa ciabatta tai muu leipä reiluiksi suupaloiksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
  • Kääntele hyvin, jotta leipäpalat saavat maustua kunnolla liemessä.
  • Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa ennen tarjoilua.
  • Tarjoa panzanella saman päivän aikana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä