Muikkusalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kerä friseesalaatti
- 1-2 sipuli
- 2-3 kananmuna
- voi
- 100-150 g neulamuikku
- 1 dl ruisjauho
- suola
- ½ kurkku
- muutama oksa tuore tilli
- 2 rkl etikka
- 2 tl sokeri
Kuka voisi vastustaa rapeita neulamuikkuja?
Niistä valmistat ruokaisan salaatin, joka on aivan loistavaa kesäruokaa. Jos et jaksa paistaa muikkuja itse, osta kaupasta valmiita frittimuikkuja.
Muikkusalaatti
2 annosta
1 kerä friseesalaattia
1-2 pientä sipulia
2-3 keitettyä munaa
nokare voita
100-150 g neulamuikkuja
1 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
½ keskikokoinen kurkku
muutama oksa tilliä
2 rkl etikkaa
2 tl sokeria
Paloittele friseesalaatti.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Kuori keitetyt munat ja leikkaa lohkoiksi.
Huuhtele ja kuivaa muikut.
Puhko ne poistamalla pää niskan takaa kääntämällä.
Vedä sisukset ulos ja heitä ne pois.
Kääntele muikut suolalla maustetuissa ruisjauhoissa ja paista kuumalla pannulla voissa.
Paloittele kurkku erilliseen kulhoon.
Hienonna tilli ja lisää joukkoon.
Mittaa joukkoon etikka ja sokeri. Sekoita kurkkuja hetki.
Kaada kurkut salaatin joukkoon. Lisää kaikki loput salaattiainekset, sekä paistetut muikut.
Nauti ruisleivän kanssa.