Lämmin broileri-halloumisalaatti
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kpl broilerinkoipi
- öljy
- 100 g siitakesieni
- halloumijuusto
- ½ kpl punainen paprika
- 1 kpl sipuli
- 100 g miniluumutomaatti
- tuore oregano
- krutonki
- 2 kpl paahtoleipäviipale
- 1 kpl valkosipulinkynsi
Tarjoa lämmintä broilerisalaattia lounaana tai iltapalana. Ihastuttava salaatti myös illanistujaisiin!
Lämmin broileri-halloumisalaatti
2-4 annosta
2 broilerinkoipea
tilkka öljyä
100 g siitakesieniä
200 g halloumi-juustoa
½ punainen paprika
1 sipuli
100 g miniluumutomaatteja
tuoretta oreganoa
valmiita krutonkeja tai tilkka oliiviöljyä, 2 viipaletta paahtoleipää ja 1 valkosipulinkynsi
Keitä broilerinkoipia kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia, näin koivista tulee pehmoisia ja mukavia syödä.
Tarkista kypsyys painamalla koipea esimerkiksi haarukalla. Jos lihasta irtoaa kirkasta nestettä, se on kypsää.
Poista kypsistä koivista nahka ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista siitakesieniä hetki.
Lisää joukkoon kuutioitu halloumi ja suikaloitu paprika, sekä ohueksi viipaloitu sipuli, sekä lopuksi miniluumutomaatit. Kääntele hetki, mutta älä kypsennä liian pehmeäksi.
Sekoita ainekset salaattivadille ja silppua joukkoon reilusti tuoretta oreganoa.
Tarjoa halutessasi lisäksi valmiita krutonkeja tai valmista ne helposti itse.
Krutongit
Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannussa. Poista leivistä kuoret ja leikkaa kuutioiksi. Lisää leivät pannuun murskatun valkosipulin kanssa. Kääntele, kunnes leivät ovat rapeita ja kauniin värisiä.