Bulgursalaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- bulgur
- vesi
- suola
- sitruunamehu
- salaattijuusto
- kurkku
- kirsikkatomaatti
- aurinkokuivattu tomaatti
- basilika
- minttu
- herneenverso
Saan usein kysymyksiä, mitä pientä suolaista voisi tarjoilla kastejuhlissa, syntymäpäivillä, illanistujaisissa, häissä tai rippijuhlissa. Salaatit ovat ihania ja sopivat moneen tilanteeseen.
Pasta on myös mukava pohja salaatille, mutta alkaa olla jo kovin yleinen.
Bulgurilla ja couscousilla saat salaattiin uutta makua ja ilmettä.
Sekaan voit käyttää vaihdellen kasviksia, hedelmiä ja siemeniä.
Älä pihistele tuoreita yrttejä! Niillä saat uskomattoman ihanaa makua salaatteihin, eikä sekaan kovin montaa muuta ainesta tarvitakaan.
Joukkoon voi hyvin lisätä kalaa, broileria, kinkkua tai vaikkapa paahtopaistia.
Annos on reilu, mutta voit pienentää ohjetta omaan tarpeeseen sopivaksi.
Bulgursalaatti
n. 30 annosta
9 dl bulguria
2 l vettä
2 tl suolaa
2 sitruunan mehu
600 g salaattijuustoa öljyliemessä
1 kurkku kuutioina
400 g kirsikkatomaatteja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku herneenversoja
Mittaa bulgur suureen kulhoon ja kaada joukkoon kiehuva vesi ja suola.
Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä joukkoon.
Käsittele sillä aikaa salaatin ainekset.
Kun neste on imeytynyt, painele seos kauhalla tai lusikalla irtonaiseksi.
Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää salaattijuustokuutiot ja marinointilientä tarpeen mukaan. Näin et tarvitse salaatille erillistä kastiketta.
Lisää kuutioitu kurkku, puolitetut kirsikkatomaatit ja silputut aurinkokuivatut tomaatit.
Silppua lopuksi joukkoon basilika, minttu ja herneenversot.
Laita salaatti tarjolle laakealle vadille ja koristele yrtein.
Voit valmistaa salaatin edellisenä päivänä jääkaappiin, mutta lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä! Säilytä suojattuna.