Possunluita mangokastikkeessa

  • 20 min Työaika
  • 12 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg porsaan rimpsuluu
  • ¾ dl ketsuppi
  • 1-2 tl väkiviinaetikka
  • 200 g mango chutney
  • 1-2 tl paprikajauhe
  • mustapippuri
  • suola
  • 4-5 valkosipulinkynsi
  • öljy

Tämä ruoka on ihastuttava lisä silloin kun tarjolla on riisiä ja useampaa sorttia muuta tarjottavaa. Ruoka valmistuu helposti ja nopeasti ja on erittäin herkullista.
Tiesittehän, että luiden ympärillä liha on aina mureinta ja parasta.

Porsaan luita voi ostaa lihatiskeiltä tai valmiiksi pakattuina nimellä rimpsuluut tai grilliribsit.
Rimpsu onkin osuva termi. Nämä rimpsut vaan ovat usein turhan leveiksi leikattuja ja niitä on sitten vaikea syödä.
Pyytäkää henkilökuntaa leikkaamaan ”rimpsut” puolet kapeammiksi. Useimmissa kaupoissa se on mahdollista, vaikka lihat olisikin jo valmiiksi pakattuja.

Possunluita mangokastikkeessa
4 annosta

n. 1 kg possun rimpsuluita

¾ dl ketsuppia
1-2 tl väkiviinaetikkaa
n. 200 g Santa Maria mango chutney pineapple tai muuta mango chutney’a
1-2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
hieman suolaa
4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna

tilkka öljyä paistamiseen

Leikkaa kylkirivi pieniksi paloiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin, lisää joukkoon possun luut, sekoita tasaiseksi.
Anna maustua mielellään muutama tunti tai yli yön.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää luut kastikkeineen.
Sekoittele muutama minuutti, kunnes saavat hieman väriä pintaansa.
Nosta kansi kattilan päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes liha on mureaa (noin parikymmentä minuuttia).

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä