Possun sisäpaistisuikaleita, bambunversoja ja pilvenkorvasieniä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maapähkinäöljy
- valkosipulinkynsi
- punainen chilipalko
- naudanliha
- porsaanliha
- bambunverso
- kevätsipuli
- pilvenkorvasieni
- kalakastike
- vesi
- seesaminsiemeniä
Possun sisäpaistisuikaleita, bambunversoja ja pilvenkorvasieniä
4 rkl maapähkinäöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni punainen chilipalko ohuelti viipaloituna
500 g naudan- tai porsaanlihaa suikaloituna
225 g bambunversoja viipaleina tai suikaloituina
4 kevätsipulia ohuelti viipaloituna
(hieman pilvenkorvasieniä)
2 rkl vietnamilaista kalakastiketta (nuoc mam)
2 rkl vettä
(seesaminsiemeniä)
(Jos
käytät pilvenkorvasieniä, liota niitä lämpimässä vedessä 15-20
minuuttia, huuhtele ja valuta. Leikkaa pienemmiksi, mikäli eivät ole
valmiiksi hienonnettuja)
Kuumenna puolet öljystä wokissa ja
paista siinä valkosipulia ja chiliä pikaisesti, n puolisen minuuttia.
Lisää lihaviipaleet ja paista n minuutin ajan. Nosta lihat pannusta ja
jätä odottamaan.
Kuumenna loput öljystä, lisää bambunversot,
kevätsipuli ja pilvenkorvasienet ja pikapaista niitä öljyssä 1-2
minuuttia. Mausta kasvikset kalakastikkeella. lisää joukkoon vesi ja
kiehauta kastike. Kaada joukkoon lihasuikaleet , sekoita hyvin ja
kuumenna läpikotaisin. Siirrä ruoka tarjoiluastiaan ja ripottele
pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä ja basilikanlehtiä.