Possun noisetit rosepippurikastikkeessa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- porsaan sisäfilee
- suola
- rosepippuri
- rosepippurikastikejauhe
- kylmä vesi
- maito
- kerma
Possun sisäfilee on mureaa ja herkullista, nopeasti kypsyvää lihaa, joka maistuu kesäisesti grillattuna tai pannulla paistettuna.
Helpotusta tähän herkkuun saat valmiilla kastikeaineksilla.
Kokeile myös uusia Santa Marian suola-laatuja. Tähän ruokaan käytin Himalaya Pink Salt -suolaa, joka on aavistuksen vaaleanpunertavaa Himalajan vuorisuolaa.
Possun noisetit rosepippurikastikkeessa 4-5 annosta
tilkka öljy
600-700 g possun sisäfileetä
suolaa
reilusti rosepippureita
Rosepippurikastike:
2 pss Blå Bandin rosepippurikastikejauhetta
2 dl kylmää vettä
2 dl kylmää maitoa tai kermaa
Poista fileestä kalvot.
Leikkaa liha 1-1/2 cm viipaleiksi, painele hieman matalammiksi.
Käännä lihapalat murskatuissa rosepippureissa, rouhi pinnalle suolaa.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, laita kuumat lihapalat pannuun. Täytä pannusta maksimissaan 2/3.
Paista molemmin puolin.
Valmista kastike mittaamalla kasariin tai kattilaan rosepippurikastikejauheet, vesi ja maito tai kerma.
Keitä miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen, kunnes kastike sakenee.
Lisää joukkoon lihat, kuumenna.
Koristele annos rosepippureilla.
Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita, keitettyjä perunoita tai vaikka Tuorejuusto-valkosipuliperunoita.
Tuorejuusto-valkosipuliperunat
1 1/2 kg perunoita
tilkka öljyä
5-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
2-3 dl kuohukermaa
150 g Philadelphia light Kurkku & Feta -tuorejuustoa
Kuori perunat ja viipaloi ne ohuelti.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kääntele perunaviipaleita muutama minuutti.
Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, mausta suolalla.
Lisää kerma ja tuorejuusto, kuumenna.
Kaada seos uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.