Possua luumukastikkeessa

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • öljy
  • porsaan luuton kinkku
  • suola
  • inkiväärijauhe
  • pippurisekoitus
  • porkkana
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • purjo
  • soija
  • luumukastike
  • säilykeananas
  • omenamehu
  • vesi
  • perunajauho

 

Tarkoitus oli tehdä hapanimeläpossua, mutta osa aineista puuttui,
joten tällainen ruoka syntyi tällä kertaa. Täytyy sanoa, että
lopputulos oli taivaallisen hyvä. Käyttämääni luumukastiketta saa
ainakin etnisistä kaupoista, ehkäpä jopa tavallisten ruokakauppojen
valikoimista.

Possua luumukastikkessa


tilkka öljyä
300-400 g porsaan luutonta kinkkua poikkisyin suikaleiksi leikattuna
suolaa
inkivääriä jauheena (tai tuoreena)
pippurisekoitusta
1 iso porkkana viipaleina
2 pientä tai 1 iso sipuli ohueksi lohkottuina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
10-15 cm pätkä purjoa puolitettuna ja ohuelti viipaloituna
n. 1/2 rkl soijaa
1 dl (tai vähän enemmän) luumukastiketta (Plum sauce, myydään lasipurkissa)
isosta ananassäilykepurkista reilu puolet ananasta + koko purkin mehu
1 dl omenamehua
tarvittaessa vettä
tilkka vettä + perunajauhoja suurustukseen

Kuumenna tilkka öljyä wokissa, paista liha. Mausta suolalla, inkiväärillä ja pippuriseoksella.

Lisää
joukkoon porkkanat, sipuli, valkosipuli ja purjo, kääntele minuutin
verran.Lisää soija ja luumukastike, sekä ananaspalat, ananasmehu ja
omenamehu. Lisää tarpeen vaatiessa vettä.

Suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Tarkista maku.

Tarjoa lisäksi riisiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä