Possua ja mustapapuja

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • mustapapu
  • vesi
  • öljy
  • porsaan sisäpaisti
  • keltainen paprika
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • siirappi
  • soijakastike
  • mustapippuri
  • lihaliemi
  • suola
  • maissijauho
  • perunajauho

Mustapapukastike on tuttu kastike aasialaisesta keittiöstä. Nyt kuitenkin kokeilin mustapapuja sellaisenaan. Hieman hämmentävää oli, että joissakin ohjeissa pavut kehoitetaan vain hieman murskaamaan, kun taas paketin kyljessä sanotaan, että papuja pitää ensin liottaa 8 tuntia ja sen jälkeen vielä keittää 45 minuuttia.

Minä liotin ja keitin ja käytin vielä pannulla ja hyvää oli. Kuivat mustapavut ovat kauniita, kiiltävän mustia, mutta väri haalistuu huomattavasti kun niitä kypsentää.

Possua ja mustapapuja

2,5 dl kuivattuja mustapapuja + vettä liotukseen

tilkka öljyä
n. 400 g possun sisäpaistia poikkisyin suikaloituna
1 keltainen paprika suikaleina
2 sipulia ohuina lohkoina
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl siirappia
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
n. 2 dl lihalientä
(suolaa)
2-3 tl maissijauhoja tai perunajauhoja

Liota mustapapuja vedessä noin 8 tuntia.
Keitä papuja sen jälkeen vielä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.

Kuumenna tilkka öljyä wokissa, pikapaista possunsuikaleet, lisää joukkoon paprika, sipuli ja valkosipuli, kääntele hetki.
Mausta siirapilla, soijalla ja mustapippurilla. Kaada mukaan lihaliemi, jonka joukkoon olet sekoittanut maissijauhot. Lisää vielä pavut, anna seoksen pulpahtaa, tarkista maku.

Tarjoa Jasmin-riisin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä