Porsaanleike, Bearnaisekastike ja Hasselbackan perunat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porsaan ulkofilee
- vehnäjauho
- kananmuna
- korppujauho
- suola
- mustapippuri
- peruna
- öljy
- valkopippuri
- juustoraaste
- vesi
- sipuli
- valkoviinietikka
- voi
- rakuuna
Porsaanleike on mureaa ja nopeasti kypsyvää ja siksi se sopii myös
arjen kiireissä nautittavaksi. Hasselbackan perunoiden ja
Bearnaisekastikkeen kanssa saat ruoasta juhlavankin aterian.
Porsaanleike
4 annosta
noin 600 g porsaan ulkofileetä
1-1 1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 munaa
1- 1 1/2 dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
Varaa porsaan ulkofileetä noin 150 grammaa per ruokailija. Poista paksu
valkoinen kalvo ja leikkaa noin sentin paksuisia pihvejä ja nuiji
ohuiksi kelmun välissä. Käännä leikkeet vehnäjauhoissa, joiden joukossa
on suolaa ja mustapippuria. Kääntele leikkeet sen jälkeen vielä
kananmunassa, jonka rakenne on rikottu, lopuksi vielä korppujauhoissa.
Paista leikkeet kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin, kunnes
pihvit ovat kauniin ruskeita.
Hasselbackan perunat
4 annosta
6-8 suurta perunaa
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 rkl korppujauhoja
(1 dl juustoraastetta)
Pese perunat ja leikkaa niihin vieriviereen viiltoja lähelle perunan
pohjaa, ei kuitenkaan ihan pohjaan saakka, vaan siten, että peruna pysyy
kasassa. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne
öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet ja korppujauhot. Kypsennä 225
asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele perunoita välillä öljyllä
tai voisulalla. Jos haluat laittaa juustoraastetta, ripottele se
perunoiden pinnalle kypsennyksen loppuvaiheessa.
Bearnaisekastike on liharuokien kanssa tarjottava kastike, jonka valmistus on ennakkoluuloista poiketen helppoa.
Mikäli et omista haudekattilaa, varaa kaksi pientä kattilaa, joista alemmaksi jäävä on aavistuksen ylempää suurempi.
Bearnaisekastike
4 annosta
4 keltuaista
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli silppuna
2 rkl valkoviinietikkaa
3-4 valkosippuria
150 g voita
kuivattua rakuunaa maun mukaan
Mittaa mausteliemen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä.
Ota esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila.
Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
Lisää joukkoon mausteliemi ja vatkaa vispilillä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon.
Mausta kuivatulla rakuunalla.