Pekoni-purjopiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

48 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kaurahiutale
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • margariini
  • maito
  • pekoni
  • purjo
  • tomaatti
  • kerma
  • kananmuna
  • juustoraaste

Pekoni-purjopiirakka

Pohja: 
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia, 0,5 dl maitoa 

Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
135 g pekonia
10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
2 tomaattia viipaloituna

2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
150 g juustoraastetta

Paista pekonislppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.

Nosta pekoni-purjoseos piirakappohjan päälle, viipaloi pinnalle tomaattia.

Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä