Pekoni-purjopiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kaurahiutale
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- margariini
- maito
- pekoni
- purjo
- tomaatti
- kerma
- kananmuna
- juustoraaste
Pekoni-purjopiirakka
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia, 0,5 dl maitoa
Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte:
135 g pekonia
10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
2 tomaattia viipaloituna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
150 g juustoraastetta
Paista pekonislppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.
Nosta pekoni-purjoseos piirakappohjan päälle, viipaloi pinnalle tomaattia.
Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.