Joulukinkun valmistaminen

  • 1 h Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
joulukinkku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Valmista joulukinkku hyvissä ajoin. Jäisen kinkun sulattaminen kestää jääkaapissa 2-5 päivää riippuen kinkun koosta. Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Sopiva sisälämpötila on 4-10 astetta.

Advertising information

Ainekset

4-20 annosta
  • 1 joulukinkku

Valmistusohje

  • Kuivaa kinkku talouspaperilla.
  • Laita kinkku kamara puoli ylöspäin kinkkupussiin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.
  • Leikkaa paistopussin ylänurkkaan ilma-aukko.
  • Paina mittari kinkun paksuimpaan kohtaan paistopussin läpi. Varmista ettei mittari ole lähellä luuta.
  • Nosta kinkku uunipellille ja kypsennä 125 asteisessa uunissa ja varaa aikaa 40-60 minuuttia per lihakilo.
  • Kinkku on valmis, kun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku kypsyy vielä senkin jälkeen kun otat sen uunista.
  • Anna kinkun levätä hetki ja poista verkko ja osa kamarasta. Sivele kinkun pinta sinapilla tai munankeltuais-sinappiseoksella.
  • Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  • Paista kinkkua 225 asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  • Voit koristella kinkun kokonaisilla neilikoilla, mutta ne antavat kinkkuun voimakkaan maun.
  • Vinkki! Voit käyttää kinkusta irronnutta lientä kastikkeen pohjana. Huomioi, että se on hyvin suolaista, joten älä lisää kastikkeeseen enää suolaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä