Joulukinkun valmistaminen
- 1 h Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-20 annosta
- 1 joulukinkku
Valmistusohje
- Kuivaa kinkku talouspaperilla.
- Laita kinkku kamara puoli ylöspäin kinkkupussiin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla.
- Leikkaa paistopussin ylänurkkaan ilma-aukko.
- Paina mittari kinkun paksuimpaan kohtaan paistopussin läpi. Varmista ettei mittari ole lähellä luuta.
- Nosta kinkku uunipellille ja kypsennä 125 asteisessa uunissa ja varaa aikaa 40-60 minuuttia per lihakilo.
- Kinkku on valmis, kun sisälämpötila on 75-80 astetta. Huomioi, että kinkku kypsyy vielä senkin jälkeen kun otat sen uunista.
- Anna kinkun levätä hetki ja poista verkko ja osa kamarasta. Sivele kinkun pinta sinapilla tai munankeltuais-sinappiseoksella.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista kinkkua 225 asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
- Voit koristella kinkun kokonaisilla neilikoilla, mutta ne antavat kinkkuun voimakkaan maun.
- Vinkki! Voit käyttää kinkusta irronnutta lientä kastikkeen pohjana. Huomioi, että se on hyvin suolaista, joten älä lisää kastikkeeseen enää suolaa.