Chili-kyljykset, persilja-riisi ja salaatti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • porsaankyljys
  • suola
  • timjami
  • chilijauhe
  • tomaattimurska
  • valkosipulinkynsi
  • punainen paprika
  • sipuli
  • margariini
  • voi
  • vesi
  • lihaliemikuutio
  • tumma pitkäjyväinen riisi
  • säilykepapu
  • persilja
  • ruukkusalaatti
  • ananaspalat
  • kurkku

 

Tänään käytin jääkaapista pois avattuja aineksia. Niistä koostui seuraavanlaisilla ainesuhteilla tämä ruoka.

Chili-kyljykset, persilja-riisi ja salaatti

5 porsaankyljystä
1 tl suolaa

timjamia maun mukaan
1/2 – 1 tl chilijauhetta

2 dl tomaattimurskaa (paseerattu tomaattikin käy)

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen paprika suikaleina

1 iso sipuli viipaleina

margariinia tai voita paistamiseen

Persilja-riisi:

1 l vettä + lihaliemikuutio
4 dl tummaa pitkäjyväistä riisiä
säilykepapuja puolisen tölkillistä tai enemmän
reilusti persiljaa hienonnettuna

Salaatti:

1 ruukkusalaatti
pieni purkillinen ananaspaloja
15 cm pätkä kurkkua ohuina viipaleina

Kaada
riisit kiehuvaan veteen, jossa on myös lihaliemikuutio. Kypsennä
matalalla lämmöllä välillä sekoitellen kannen alla n. 20 minuuttia.
Lisää joukkoon pavut ja reilusti silputtua persiljaa. Kuumenna.

Chili-kyljykset:

Nuiji
kyljyksiä kevyesti kelmun välissä, paista kuumassa pannussa rasvassa
molemmin puolin sen verran, että saa väriä. Mausta suolalla,
chilijauheella ja timjamilla. Nosta uunivuokaan. Ripottele kyljysten
pinnalle hienonnetut valkosipulinkynnet.

Freesaa pannussa hetki
sipuliviipaleita ja paprikaa. Kaada seos kyljysten päälle. Kaada
päällimmäiseksi tomaattimurska ja vielä 1dl vettä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä