Chili-kyljykset, persilja-riisi ja salaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porsaankyljys
- suola
- timjami
- chilijauhe
- tomaattimurska
- valkosipulinkynsi
- punainen paprika
- sipuli
- margariini
- voi
- vesi
- lihaliemikuutio
- tumma pitkäjyväinen riisi
- säilykepapu
- persilja
- ruukkusalaatti
- ananaspalat
- kurkku
Tänään käytin jääkaapista pois avattuja aineksia. Niistä koostui seuraavanlaisilla ainesuhteilla tämä ruoka.
Chili-kyljykset, persilja-riisi ja salaatti
5 porsaankyljystä
1 tl suolaa
timjamia maun mukaan
1/2 – 1 tl chilijauhetta
2 dl tomaattimurskaa (paseerattu tomaattikin käy)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
1 iso sipuli viipaleina
margariinia tai voita paistamiseen
Persilja-riisi:
1 l vettä + lihaliemikuutio
4 dl tummaa pitkäjyväistä riisiä
säilykepapuja puolisen tölkillistä tai enemmän
reilusti persiljaa hienonnettuna
Salaatti:
1 ruukkusalaatti
pieni purkillinen ananaspaloja
15 cm pätkä kurkkua ohuina viipaleina
Kaada
riisit kiehuvaan veteen, jossa on myös lihaliemikuutio. Kypsennä
matalalla lämmöllä välillä sekoitellen kannen alla n. 20 minuuttia.
Lisää joukkoon pavut ja reilusti silputtua persiljaa. Kuumenna.
Chili-kyljykset:
Nuiji
kyljyksiä kevyesti kelmun välissä, paista kuumassa pannussa rasvassa
molemmin puolin sen verran, että saa väriä. Mausta suolalla,
chilijauheella ja timjamilla. Nosta uunivuokaan. Ripottele kyljysten
pinnalle hienonnetut valkosipulinkynnet.
Freesaa pannussa hetki
sipuliviipaleita ja paprikaa. Kaada seos kyljysten päälle. Kaada
päällimmäiseksi tomaattimurska ja vielä 1dl vettä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.