Yrttinen parmankinkkupiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- vehnäjauho
- vesi
- suola
- prosciutto di parma
- ilmakuivattu kinkku
- aurinkokuivattu tomaatti
- paprika-chili tuorejuusto
- kerma
- juustoraaste
- kananmuna
- valkosipulinkynsi
- yrttitarhan mausteseos
- basilika
Pikkujoulun suolaiseksi suosittelen helppotekoista piirasta, johon on lupa käyttää myös kaupan pakastealtaan valmista
piirastaikinaa.
Valmistsa halutessasi minimuffinipellille, niin saat pieniä suloisia suupaloja.
Yrttinen parmankinkkupiiras
8-10 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
(suolaa)
Täyte:
70 g Prosciutto di Parma, ilmakuivattua kinkkua
3 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
200 g paprika-chilituorejuustoa
1 dl kermaa
100 g juustoraastetta
2 munaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
yrttitarhan mausteseosta
1/2-1 dl basilikaa silppuna
Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja halutessasi ripaus suolaa.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasainen.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paloittele kinkku esipaistetun piiraspohjan päälle.
Hienonna sekaan myös aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita paprika-chilituorejuusto, kerma, juustoraaste, munat, hienonnettu valkosipulinkynsi, yrttitarhan mausteseos ja basilikasilppu.
Kaada seos piirasvuokaan.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.