Välimerelliset karitsaleivät

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 400 g karitsan jauheliha
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljy
  • ½ tl suola
  • 1 tl kuivattu minttu
  • 10 vihreä oliivi
  • mustapippurirouhe
  • 8 Maalahden Limppu -leipäviipale
  • 1 dl tapenade eli oliivitahna
  • 1 l vesi
  • 1 tl suola
  • 100 g pikkuparsa
  • 50 g fetajuusto
Koristeluu;
  • oliivi

Kevään herkkuleivät voit tarjota vaikka pääsiäisaterialla. Ruokaisaa, maukasta ja helppoa!

Välimerelliset karitsaleivät
8 annosta

400 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
10 vihreää oliivia
mustapippuria myllystä
8 viipaletta Maalahden Limppua
1 dl oliivitahnaa (tapenade)
1 l vettä
1 tl suolaa
100 g pikkuparsaa
50 g fetajuustoa

Koristeluun:
oliiveja

Laita karitsan jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuli. Jäähdytä.
Lisää jäähtynyt sipuliseos, suola, kuivattu minttu ja hienonnetut oliivit jauhelihan joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita tasaiseksi ja muotoile kahdeksaksi yhtä suureksi pihviksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin kypsäksi.
Levitä Maalahden Limppu -leipäviipaleille oliivitahna ja nosta päälle karitsanjauhelihapihvit.
Kiehauta vesi. Leikkaa pikkuparsoista pala kärjestä ja lisää suola ja pikkuparsat kiehuvaan veteen. Anna kiehua muutama minuutti, valuta.
Laita päälle pikkuparsat, murustettua fetajuustoa ja oliivit. Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä