Välimerellinen munakas

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 3 kananmuna
  • 2 rkl vesi
  • kerma
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 1-2 siitakesieni
  • miniluumutomaatti
  • punainen paprika
  • 5 sokeriherneenpalko
  • 2 rkl rypsiöljy
  • oliiviöljy
  • 50 g fetajuusto
  • oliivi
  • tuore rucola

Arkisesta munakkaasta saat eri täytteitä vaihtamalla mitä erilaisempia tarjottavia. Välimerellinen munakas sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin.

Välimerellinen munakas
1 annos

3 munaa
2 rkl vettä tai kermaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 siitakesientä
muutama miniluumutomaatti
pala punaista paprikaa
5 sokeriherneenpalkoa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
50 g fetajuustoa
muutama oliivi viipaleina
rucolaa

Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon vesi tai kerma. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.
Viipaloi sienet, puolita miniluumutomaatit, paloittele paprika ja sokeriherneenpalot.
Kuumenna öljy pannussa ja laita kasvikset pannulle. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät. Kaada munakasmassa joukkoon ja työnnä seosta reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä.
Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä rauhassa, kunnes massa on keskeltä hyytynyt. Ripottele loppuvaiheessa pinnalle fetajuustopaloja ja viipaloituja oliiveja. Valuta hyytynyt munakas lautaselle ja koristele rucolalla.
Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä