Täytetty uuniperuna

  • 10 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • Rosamunda-peruna
  • maito
  • suola
  • paprikajauhe
  • pekoni
  • purjosipuli
  • juustoraaste

Täytetty uuniperuna:
6 annosta

6 isoa Rosamunda-perunaa
foliota
1-2 dl maitoa
suolaa maun mukaan
1/4-1/2 tl paprikajauhetta
100 g pekonia
pala purjosipulia

Pinnalle:
1-2 dl juustoraastetta

Pese reilun kokoiset perunat hyvin ja pistele ne haarukalla. Kääri perunat yksitellen folioarkin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Leikkaa kypsästä perunasta kansi irti. Koverra perunan sisus kulhoon.
Vatkaa joukkoon hieman maitoa, jotta saat muussimaisen rakenteen. Lisää hieman margariinia tai voita, mausta suolalla ja paprikajauheella.

Paista silputtu pekoni ja purjo kuumassa pannussa, lisää perunasoseen joukkoon.

Täytä perunat reilulla määrällä sosetta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kuumenna 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: