Savuporotöttöröt

Uusimmat reseptit
Advertising information
Nyt laitetaan suun lisäksi leivonnaiset töttörölle!
Leivontatarvikeliikkeissä myydään hauskoja voitaikinatorvia, joiden ympärille voi kiepauttaa taikinaa.
Kun rullat paistetaan uunissa ja poistetaan voitaikinatorvi, jää kaunis ontto töttörö, jonka voi täyttää suolaisilla tai
makeilla täytteillä.
Valmistin vaihteeksi suolaisia rullia, joita voi tarjoilla vaikkapa jouluna tai vuoden vaihteen herkkupöydässä.
Savuporotöttöröt
7-8 kpl
500 g lehtitaikinalevyjä
kananmuna
Täyte:
200 g yrtti-tuorejuustoa
2 rkl punasipulia silputtuna
50 g poron kylmäsavupaistia
mustapippuria myllystä
pieni pala punaista paprikaa
Lado lehtitaikinalevyt työlaudalle ja anna sulaa.
Leikkaa pituussuunnassa 4-5 osaan kapeita suikaleita.
Kääri suikaleet tiiviisti voitaikinatorvien pinnalle siten, että taikina asettuu aina limittäin toisen taikinasuikaleen viereen.
Voitele rullat munalla ja paista 200-225 asteessa noin 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Jäähdytä ja irrota rullat.
Laita täytteen ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Voit myös silputa ainekset veitsellä ja jättää sipulin, poron ja paprikan rouheammiksi paloiksi.
Täytä rullat lusikalla tai pursottaen.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.