Saganaki
Uusimmat reseptit
Advertising information
Saganaki on yksi suosikeistani kreikkalaisen ravintolan ruokalistoilla. Saganaki on miedosta juustosta leikattu pala, joka on leivitetty ja paistettu. Rapean pinnan alla on ihanan pehmeä ja lämmin juusto, jonka päälle puristetaan sitruunan mehua.
Vuosikausia pohdin mikä juusto mahtaa olla kyseessä, kunnes tänä kesänä tajusin ottaa asiasta selvää.
Kysyin lomamatkalla ravintolan henkilökunnalta mistä juustosta se on valmistettu. Lunttilapun kanssa pyyhälsin kaupan juustotiskille ja siellähän se oli: Arlan valmistama Samsoe.
Ostin sitä vähän kotiintuomiseksikin ja otin selvää Arlalta saako sitä Suomesta.
Valitettavasti juusto ei kuulu meikäläisiin valikoimiin, mutta vastauksena oli, että tilalla voi mainiosti käyttää Emmental-juustoa, jossa on Samsoe-juustolle tyypillinen, hieman pähkinäinen maku.
Aivan loistava pikkusuolainen! Jos et vielä ole maistanut, suosittelen!
Saganaki
1 annos
100 g Emmental-juustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 muna
n. 2 rkl korppujauhoja
mustapippuria myllystä
sitruunalohko tai -viipale
rasvaa paistamiseen
Leikkaa emmental-juustosta noin 2 cm paksu, suorakaiteen muotoinen viipale.
Kääntele se vehnäjauhoissa molemmin puolin.
Riko munan rakenne rikki ja käännä juustoviipale siinä.
Leivitä viipale lopuksi vielä mustapippurilla maustetuissa korppujauhoissa.
Paista kuumalla pannulla rasvassa.
Tarjoa lisäksi sitruunalohko, tai -viipale.
Vinkki! Kokeile myös esimerkiksi Fetajuustosta valmistettua Saganakia!