Puolukkapatongit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Syksyn puolukat voit kätkeä myös leipätaikinaan! Leivo sisältä pehmeät patongit ja yllätä pirteällä yllätyksellä.
Tarjoa vaikkapa kasviskeiton seurana.
Puolukkapatongit
2 kpl
2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ dl rypsi- tai avokadoöljyä
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
7 dl vehnäjauhoja
2-3 dl puolukoita
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, öljy, leipäsiirappi ja vehnäjauhot vaivaten.
Sekoita lopuksi joukkoon puolukat.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan.
Kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi ja kääri viistottain tiiviiksi rulliksi.
Nosta leivinpaperin päälle ja paista 225-250 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.