Pizza pizzakivellä
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Olemmekin eräiden lukijoiden kanssa käyneet keskustelua pizzoista, erityisesti niiden pohjista. Olen tehnyt itse pizzaa sekä hiivalla että leivinjauheella, molemmilla onnistuu mielestäni ihan yhtä hyvin. Nyt sain vihdoinkin kauan haaveilemani pizzakiven, jolla tuli aivan täydellinen pohja.
Tämä tuote on Hukka Design Oy:n vuolukivestä valmistettu alusta, jolla saa paistettua pizzerioista tutun rapsakan pizzan.
Tuotetta voi käyttää myös eines- ja pakastepizzojen paistamiseen sekä uunissa että kannellisessa kaasu- tai sähkögrillissä.
Pakkauksessa on mukana tarkemmat käyttö- ja säilytysohjeet sekä muutama resepti.
Valmistin pohjan pakkauksen ohjeen mukaan.
Annoksesta tuli kaksi pizzaa.
Mikäli kiinnostut hankkimaan pizzakiveä ja innostut ennemmin neliskanttisesta leivinkivestä, tarkista ensin uunisi sisämitta, jotta kivi varmasti mahtuu uuniisi!
Advertising information
Ainekset
- 1 dl vettä
- 15 g hiivaa
- 2 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
- 2½-3 dl vehnäjauhoja
- tai pizzajauhoja
Täytevaihtoehtoja
- bbq-kastiketta
- tai tomaattipyreetä
- tonnikalaa
- tai broilerin filesuikaleita
- paprikaa
- tai fetajuustoa
- kirsikkatomaatteja
- sipulia
- oreganoa
- valkosipulia
- ananasta
- juustoraastetta
Valmistusohje
- Laita kivi KYLMÄÄN uuniin ja aseta lämpötilaksi 250 astetta.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy ja suola, alusta joukkoon jauhot.
- Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi pizzoiksi.
- Uunin lämmettyä ripottele kiven päälle hieman vehnäjauhoja, nosta pizzataikina kiven päälle, levitä täytteet ja paista 10-20 minuuttia.
- Poista valmis pizza heti pois kiven päältä, sillä kivi pysyy kuumana pitkään ja näin ollen polttaa pohjan.
- Pizzapohjaa on kätevä siirrellä sekä raakana että kypsänä kakkunostimella.