Meetwursti-Aurajuustopizza
Uusimmat reseptit
Advertising information
Esittelin teille hiljattain Hukka-pizzakiven, joka on valmistettu vuolukivestä.
Tämä paistoalusta on Tulikivikonsernin HotPot-sarjaa, jonka idea on sama.
Alusta laitetaan kylmään uuniin ja sitten uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Tällä välin voit valmistaa pizzataikinan.
Kun taikina ja täytteet laitetaan kuumalle alustalle, pohjasta tulee ohut ja reunoista rapsakat.
Alustan halkaisija on 38 cm, joten se ei mahdu uuniin, jonka ulkoleveys on 50 cm.
Ainakin omassa ja useimpien tuttavieni uuneissa sisäleveys on vain 34 senttimetriä.
Tarkista siis ensin uunisi sisäleveys!
Alustan päällä voi paistaa myös paistovalmiit tai itseleivotut karjalanpiirakat, pakastepizzat, sämpylät jne.
Alustan hinta on noin 30 euroa.
Pizzataikina valmistettiin tällä kertaa Myllyn Parhaiden Pizzajauhosta,
joka sisältää durumvehnäjauhoa, jonka ansiosta pizzataikinaa on helppo
kaulia, eikä se vetäydy kaulittaessa takaisin, mikä lienee monille
tuttua hiivataikinoista yleensä.
Meetwursti-Aurajuustopizza 3 kpl
Taikina:
4 dl kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa
1/2 dl öljyä
1 litra Myllyn Paras Pizzajauhoja
Täyte:
2 prk tomaattipyreetä tai 1 prk esimerkiksi Santa Marian Tropical Salsaa
1 iso sipuli silppuna
n. 150 g Meetwurstia
3-4 säilykepersikan puolikasta
3-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
basilikaa
Aurajuustoa maun mukaan
300-400 g emmental-juustoraastetta
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää öljy ja pizzajauhot alustaen.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kolmeen osaan, leivo pyöreiksi pizzoiksi jauhoja apuna käyttäen.
Levitä pinnalle tomaattipyree tai salsakastike, silputtu sipuli,
silputut tai puolitetut Meetwurstit, paloitellut persikat, hienonnettu
valkosipuli ja basilika.
Murusta pinnalle vielä Aurajuusto, ripottele päällimmäiseksi emmental-raaste.
Kypsennä 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.