Lohi-katkarapuleivät
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 8 joululimppu
- (vaihtoehto) saaristolaisleipä
Lohi-raputahna:
- 350 g Deliciest Smetana 20%
- 150 g kylmäsavulohi
- ½-1 salottisipuli
- 1 maustekurkku
- 1 omena
- 1 kananmuna
- 1 varsi tuore tilli
- limepippurirouhe
- 50-100 g katkarapu
Koristeluun:
- 100 g kylmäsavulohi
- 50 g katkarapu
- tuore tilli
- viininsuolaheinä
Joulupöytäänkin sopiva lohi-raputahna on monipuolinen, sillä sitä voit tarjota erilaisten leipien ja snacks-tuotteiden kanssa tai vaikka uuniperunan täytteenä. Voit myös tuunata sitä helposti omaan makumaailmaasi sopivaksi vaihtamalla lohen ja ravut vaikka savukalkkunakuutioihin tai pororouheeseen. Deliciest Smetana on raikkaan makuinen ja reilun kokoisesta pakkauksesta riittää herkuteltavaa useammallekin henkilölle. Voit koristella leivät, mutta se ei ole välttämätöntä. Voit tarjota tahnan myös erikseen, jolloin jokainen voi ottaa sitä oman maun mukaan.
Lohi-katkarapuleivät
8 annosta
8 viipaletta joululimppua tai saaristolaisleipää
Lohi-raputahna:
350 g Deliciest Smetana 20%
150 g kylmäsavulohta
½ 1 pieni salottisipuli
1 pieni maustekurkku
1 omena
1 keitetty kananmuna
muutama varsi tilliä
limepippuria myllystä
50-100 g katkarapuja
Koristeluun:
100 g kylmäsavulohta
50 g katkarapuja
tilliä tai viininsuolaheinää
Laita Deliciest Smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi silpuksi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetty kananmuna ja tilli. Sekoita ainekset keskenään ja rouhi mausteeksi limepippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoa joululimpun tai saaristolaisleivän kanssa.
Koristele annos halutessasi kylmäsavulohella, katkaravuilla ja tillillä tai viininsuolaheinällä.