Leipäpopsit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kevään ja kesän juhlakausi on käsillä.
Pieni sormisyöminen toimii aina ja sitä varmemmin, mitä enemmän on vieraita.
Mietin mikä voisi olla ihastuttava suolainen tarjottava juhlassa, joka olisi ihan uudenlainen.

Cake popsit ovat monille tuttuja kakkutikkareita.
Nyt voit valmistaa suolaiset popsit, joita voit tarjota lautaselta sellaisenaan, pieneen karamellivuokaan laitettuna tai cocktail- tai tikkaritikkuun
tökättynä.
Käytä täytteissä mielikuvitusta.
Voit hienontaa täytteen joukkoon tuoreita yrttejä, punasipulia, kinkkua, kalkkunaa tai broileria, lihaleikkeleitä, savustettua kalaa tai maustaa seosta vaikkapa
pienellä määrällä chilikastiketta tai muilla mausteilla.

Nämä popsit ovat helppotekoisia ja kiitollisia säilyttää. Valmista vaikka edellisenä päivänä ja säilytä kelmun alla jääkaapissa.
Kierittele valmiit popsit erilaisissa yrttisilpuissa, leikkelerouheissa, juustoraasteessa tai vaikka mantelirouheessa.

Leipäpopsit
35-45 kpl

10 kpl Pågen JättiRanska tai Rasker -leipäviipaletta
400 g maustettua tuorejuustoa maun mukaan (esim. paprika-chili tai ruohosipuli)
pieni punainen paprika
100 g fetajuustoa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Murusta leipäviipaleet leivontakulhoon.
Lusikoi joukkoon tuorejuusto.
Hienonna paprika ja fetajuusto veitsellä aivan pieniksi kuutioiksi.
Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria ja lisää ripaus suolaa.
Vatkaa ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Tarkista maku.

Pyörittele kertakäyttöhansikkaat kädessä pieniä palleroita.

Seuraavat määrät riittävät kukin kymmenen popsin kuorruttamiseen:

10 popsia + n. 1/2 ruukkua persiljaa hienonnettuna
10 popsia + noin 7 viipaletta kylmäsavustettua poron paistia veitsellä hienonnettuna
10 popsia + 3-4 rkl paprikajauhetta

Laita kuorruteainekset lautasille ja kääntele popsit kauttaaltaan.
Nosta tarjoiluvadille ja säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Voit laittaa popsit pieniin karamellivuokiin, tökätä niihin cocktail- tai tikkaritikun tai tarjota sellaisenaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä