Kasvisleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Nämä leivokset on tehty minijuustokakkuvuokaan. Seokseen voi mainiosti lisätä esimerkiksi sieniä, aurinkokuivattua tomaattia ja lempiyrttejään. Päälle voi halutessaan laittaa kinkkuruusukkeen, ellei halua tarjota leivosta ihan kasvisversiona. Liivatteet toki ovat sikaperäisiä.
Kasvisleivokset 12 kpl
Isoja paahtiksia 4 kpl
n. 1/2 dl kasvislientä
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200g Creme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 pieni maustekurkku pieneksi kuutioituna
Santa Marian Bbq & Grill Mesquite mausteseosta myllystä
suolaa
n. 1/2-1 dl persiljaa silppuna
tilkka vettä/sitruunamehua
Koristeluun: kirsikkatomaatteja ja persiljaa
Leikkaa leipäviipaleista pieniä, pyöreitä rinkuloita vuoan pohjakoloihin.
Kostuta leivät tilkalla kasvislientä.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, maustekurkkukuutiot, mausteet ja persiljasilppu.
Kuumenna vesi/sitruunamehu kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nostele täyte kostutettujen leipäpohjien päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Irrota leivokset vuoasta ja koristele.