Juures-sienipiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- sunnuntai ruis-perunataikina
- öljy
- sipuli
- porkkana
- palsternakka
- juuriselleri
- suppilovahvero
- suola
- tuore timjami
- kuivattu timjami
- kirveli
- kerma-maito
- kananmuna
- juustoraaste
Edulliset juurekset sopivat hyvin myös suolaisten piirasten täytteeksi.
Käytä juuressuikaleita hetki pannulla, jotta ne ehtivät hieman esikypsyä.
Sienet voi halutessaan jättää pois, mutta ne sopivat juuresten kanssa.
Suosittelen ulkomaisille vieraille pieneksi suolaiseksi.
Juures-sienipiiras
1 pkt Sunnuntai ruis-perunataikinaa
2 rkl öljyä
1 sipuli silppuna
1-2 porkkanaa suikaleina
150 g palsternakkaa suikaleina
100 g juuriselleriä suikaleina
n. 1 dl suppilovahveroita
1/4 tl suolaa
tuoretta tai kuivattua timjamia ja kirveliä
3 dl kerma-maitoa
2 munaa
150 g juustoraastetta
Painele ruis-perunataikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla.
Paista sipulisilppu, porkkana-, palsternakka- ja juurisellerisuikaleet hetken aikaa pannulla.
Lisää joukkoon suppilovahverot, mausta suolalla ja yrteillä.
Levitä seos piiraspohjan päälle.
Sekoita kerma-maidon joukkoon munat ja juustoraaste.
Kaada täytteen päälle.
Kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa väriä ja täyte on hyytynyt.