Herkkusieni-pekonipiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- kerma
- vesi
- pekoni
- herkkusieni
- ruokakerma
- kananmuna
- juustoraaste
- mustapippuri
Herkkusieni-pekonipiirakka
Pohja:
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
2 rkl kermaa
1 rkl kylmää vettä
Nypi kuivat aineet margariinin joukkoon, lisää kylmä neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa, ettei taikina sitkisty.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, paista pohjaa uunin alatasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Täyte:
100-150 g pekonia
200 g herkkusieniä silppuna
2 dl ruokakermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
(mustapippuria rouheena)
Paista pekoni kuumassa pannussa, lisää joukkoon herkkusienisilppu. Kaada täyte pohjan päälle.
Sekoita kulhossa kerma, munat ja juustoraaste, kaada täytteen päälle ja jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.