Gluteenittomat porkkanasarvet

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 1 dl maito
  • 25 g tuore hiiva
  • ½ tl suola
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeri
  • 1 dl porkkanasose
  • (vaihtoehto) punajuurisose
  • ½ dl gluteeniton kaurahiutale
  • 4- 4½ dl gluteeniton jauhoseos
  • (vaihtoehto) jyttejauho
  • 25-50 g voi
Leivo kauniin keltaiset porkkanasarvet ja tarjoa keliaakikolle.
Nämä herkkuleivonnaiset maistuvat toki kenelle tahansa.

Gluteenittomat porkkanasarvet
16 kpl 

1 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 dl porkkanasosetta (tai punajuurisosetta) lämmitettynä
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4- 4½ dl gluteenitonta jauhoseosta tai jyttejauhoja
25-50 g sulatettua voita voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja fariinisokeri.
Sekoita joukkoon hieman lämmitetty porkkanasose.
Lisää gluteenittomat kaurahiutaleet ja gluteeniton jauhoseos tai jyttejauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kahteen osaan.
Pyöritä palloiksi ja kaulitse pyöreiksi levyiksi.
Jaa molemmat kahdeksaan tasakokoiseen sektoriin.
Käännä rulliksi leveästä kohdasta kapeampaan päin ja käännä sarven muotoon.

Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.

Voitele valmiit sarvet voisulalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä