Gluteenittomat porkkanasarvet
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 dl maito
- 25 g tuore hiiva
- ½ tl suola
- 2 tl Dansukker Fariinisokeri
- 1 dl porkkanasose
- (vaihtoehto) punajuurisose
- ½ dl gluteeniton kaurahiutale
- 4- 4½ dl gluteeniton jauhoseos
- (vaihtoehto) jyttejauho
- 25-50 g voi
Nämä herkkuleivonnaiset maistuvat toki kenelle tahansa.
Gluteenittomat porkkanasarvet
16 kpl
1 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 dl porkkanasosetta (tai punajuurisosetta) lämmitettynä
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4- 4½ dl gluteenitonta jauhoseosta tai jyttejauhoja
25-50 g sulatettua voita voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja fariinisokeri.
Sekoita joukkoon hieman lämmitetty porkkanasose.
Lisää gluteenittomat kaurahiutaleet ja gluteeniton jauhoseos tai jyttejauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kahteen osaan.
Pyöritä palloiksi ja kaulitse pyöreiksi levyiksi.
Jaa molemmat kahdeksaan tasakokoiseen sektoriin.
Käännä rulliksi leveästä kohdasta kapeampaan päin ja käännä sarven muotoon.
Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
Voitele valmiit sarvet voisulalla.