Gluteenittomat minipizzat
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl vesi
- 1 tl ksantaani
- ½ tl suola
- 25 g hiiva
- 2 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
- 2 ½ dl Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseos
- 2 rkl oliiviöljy
Täytteet:
- 100 g tomaattipyree
- (vaihtoehto) pestokastike
- 150 g fetajuusto
- 100 g miniluumutomaatti
- 1 dl oliivi
- 2 valkosipulinkynsi
- mustapippurirouhe
- 150 g mozzarellaraaste
- tuore basilika
Gluteenittomat minipizzat ovat ihania! Valmista omilla lempitäytteilläsi ja tarjoa illanistujaisissa tai muuten vaan. Tästä taikinasta valmistui kuusi leipälautasen kokoista pizzaa. Mikäli haluat pienempiä, riittää taikina vielä useampaan pikkupizzaan.
Gluteenittomat minipizzat
6-12 kpl
2 dl vettä
1 tl ksantaania
½ tl suolaa
25 g hiivaa
2 dl Semper FinMix hienoa, gluteenitonta jauhoseosta
2 ½ dl Semper Tattari & Teff gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl oliiviöljyä
Täytteet:
100 g tomaattipyreetä tai pestokastiketta
150 g fetajuustoa
100 g miniluumutomaatteja
1 dl oliiveja
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
150 g mozzarellaraastetta
tuoretta basilikaa
Laita reilusti lämmin vesi kulhoon ja sekoita joukkoon ksantaani. Anna turvota muutama minuutti.
Lisää suola ja hiiva sekoittaen.
Vaivaa joukkoon jauhot ja oliiviöljy.
Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja pyöritä jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi pulliksi.
Kaulitse pullat pieniksi pizzoiksi.
Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai pestokastiketta.
Laita päälle murustettua fetajuustoa, puolitettuja miniluumutomaatteja, oliiveja ja hienonnettua valkosipulia.
Rouhi pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle mozzarellajuustoraastetta.
Paista 250-asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
Koristele tuoreella basilikalla.
Tarjoa!