Dippilautanen
Uusimmat reseptit
Advertising information
Dippilautanen sopii niin arkiseen illanviettoon kuin isommallakin joukolla vietettäviin rentoihin juhliin. Valitse lautaselle sesongin vihanneksia ja hedelmiä ja nauti iloisesta väriloistosta!
Dippilautanen
2-3 annosta
200 g Kariniemen Kananpojan Poppis
200 g ruisvuokaviipaleita
1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
½ ananas
1-2 avokadoa
100 g kurkkua
1 suippopaprika
Wasabi-soijapähkinähummus
n. 400/265 g kikherneitä, valutettuna
1 dl wasabi-soijapapuja tai 1 tl wasabitahnaa tai maun mukaan
1 dl sitruuna-avokadoöljyä
½-1 punainen chilipaprika (siemenet poistettuna)
1 dl vettä
suolaa
Leikkaa ruisvuokaviipaleet tikun mallisiksi suikaleiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja murskattua valkosipulia.
Paahda 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes palat paistuvat rapeiksi.
Kuori ja paloittele ananas sopiviksi suupaloiksi.
Puolita avokadot ja koverra hedelmäliha pois lusikalla.
Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Leikkaa kurkku ja suippopaprika reiluiksi suikaleiksi.
Valmista hummus.
Valuta kikherneet ja mittaa joukkoon wasabi-soijapähkinät tai wasabitahna, sekä sitruunalla maustettu avokadoöljy, punainen chilipaprika ja vesi.
Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja mausta suolalla. Tarkista maku.
Asettele Poppikset, paahdetut ruistikut ja muut dippiainekset lautaselle tai kulhoon ja tarjoa seuraksi hummusta.