Rapeat mustikkapatukat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Rapeat mustikkapatukat sopivat mainiosti kesän retkille evääksi ja tietysti vieraille tarjottavaksi.
Voit valmistaa patukat pakastemarjoista tai käyttää kesän ensimmäiset marjat näihin herkullisiin patukoihin.
Rapeat mustikkapatukat
12-16 patukkaa
6 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
1 ½ dl ruokokidesokeria
½ tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
125 g voita
3-4 dl mustikoita tai muita marjoja
1 rkl sitruunamehua
(1 ½ rkl perunajauhoja)
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot, kaneli, 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja maito isossa kulhossa.
Lisää voi ja sekoita murumaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen (15×25 cm) uunivuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.
Sekoita marjat lopun sokerin ja sitruunamehun kanssa. Mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon vielä perunajauhot.
Levitä marjaseos pohjan päälle. Ripottele loput pohjasta marjojen päälle ja paina kevyesti.
Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin kullanruskean värin.
Jäähdytä ja leikkaa patukan mallisiksi paloiksi.
Huom! Resepti on lainattu Dansukker-sivustolta