Yrttinen savuporo-pastasalaatti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • suola
  • pasta
  • savuporo
  • helmitomaatti
  • leipäjuusto
  • punasipuli
  • rypsiöljy
  • oliiviöljy
  • basilika
  • persilja
  • suola
  • mustapippuri

Valmista herkullinen ja juhlava salaatti vaikkapa kesäjuhliin! Tässä salaatissa maistuu ihanat kotimaiset vihannekset ja yrteistä valmistettu kastike.

Yrttinen savuporo-pastasalaatti
noin 8 annosta

1 l vettä
½ tl suolaa
250 g pastaa
100 g savuporoa
200 g helmitomaatteja
150 g leipäjuustoa
1-2 punasipulia

Yrttiöljy:
¾ dl-1 dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
½ ruukkua persiljaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Kiehauta suolalla maustettu vesi.
Lisää pasta ja keitä, kunnes se on sopivan kypsää.
Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hienonna savuporo ja puolita helmitomaatit.
Paloittele leipäjuusto ja leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi.
Laita ainekset salaattivadille ja sekoita.

Valmista yrttiöljy.
Laita öljy, basilika, persilja, ripaus suolaa ja mustapippuria kulhoon. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta lopputulos on kastikemainen.
Tarkista maku.
Sekoita yrttiöljy salaattiainesten joukkoon.
Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä