Punajuuri-siitakesieniohratto

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Punajuuri-siitakesieniohratto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Punajuuri-siitakesieniohratto ei ole ehkä se perinteisin suomalainen arkiruoka, mutta voisi olla. Vihannesmehut antavat ruokiin upeaa väriä, mehevyyttä ja vitamiineja. Tämäkin ruoka on helppo valmistaa ja palkitsee tekijänsä. Nam!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g pekonia
  • 150 g siitakesieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl riisi-ohraseosta
  • 2 dl vettä
  • 5 dl punajuurimehua
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl kuivattua rakuunaa TAI
  • 2 tl kuivattua timjamia (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • parmesaanijuustoa
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Paloittele pekoni. Paloittele tarvittaessa siitakesienet.
  • Kuumenna rypsiöljy ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli, kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää pekoni ja siitakesienet ja kääntele kunnes sienet pehmenevät ja pekoni on saanut kauniin värin.
  • Lisää riisi-ohraseos, vesi, punajuurimehu ja murennetut kasvisliemikuutiot, sekä rakuuna tai rosmariini.
  • Anna ruoan hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on lähes imeytynyt riisi-ohraseokseen.
  • Tarkista ruoan kypsyys ja maku.
  • Raasta pinnalle parmesaanijuustoa ja koristele punajuuri-siitakesieniohratto annos rucolalla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä