Punajuuri-jauheliharisotto

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ruoka herätti mielenkiintoni Pauligin Mauste Elämyksiä -keittokirjasta. Punajuuri on ihastuttavan makuista ja sitä tulee käytettyä ihan liian harvoin. Tämä oli todella hyvää ja erittäin nopea valmistaa. Suosittelen lämpimästi!
Ohjeessa oli lisäkekastike ruoalle, itselläni se jäi tekemättä.
Punajuuri-jauheliharisotto 4 annosta
300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna
Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli. Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.
Mausta persiljalla.
Lisäkekastike:
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl kynteliä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Tarjoa lisäksi maustekurkkua.