Punajuuri-jauheliharisotto

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä ruoka herätti mielenkiintoni Pauligin Mauste Elämyksiä -keittokirjasta. Punajuuri on ihastuttavan makuista ja sitä tulee käytettyä ihan liian harvoin. Tämä oli todella hyvää ja erittäin nopea valmistaa. Suosittelen lämpimästi!

Ohjeessa oli lisäkekastike ruoalle, itselläni se jäi tekemättä.

Punajuuri-jauheliharisotto 4 annosta

300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna

Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli. Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.
Mausta persiljalla.

Lisäkekastike:
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl kynteliä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Tarjoa lisäksi maustekurkkua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä