Herkkusienipasta

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
herkkusienipasta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Mikä sen ihanampi ateria, kuin herkullisen mehevä pasta-annos, jossa maistuu tuoreet herkkusienet ja ihastuttava rosmariini. Kotimainen chilipaprika antaa kivan potkun ja ilmakuivattu kinkku mukavan suolaisuuden tehden ruoasta tyylikkään. Herkkusienipasta sopii myös lounaaksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ - 1 punainen chilipaprika
  • 200 g herkkusieniä TAI
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • ½ punainen paprika
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4-5 dl ruokakermaa TAI
  • 4-5 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 400 g tuorepastaa
Pinnalle:
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilipaprika ja paloittele herkkusienet. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele paprika.
  • Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon paloiteltu ilmakuivattu kinkku ja riivi joukkoon tuoretta rosmariinia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Lisää tuorepasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
  • Tarkista maku. Rouhi tarvittaessa joukkoon vielä suolaa.
  • Tarjoa herkkusienipasta heti ja seuraksi parmesaanijuustoa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä