Värikäs lihapata

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

36 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg naudanpaisti
  • 500 g bataatti
  • 2 porkkana
  • 1 juuripersilja
  • 100 g herkkusieni
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljy
  • vesi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 15 maustepippuri
  • 2 laakerinlehti
  • 2 tl paprikajauhe
  • 70 g tomaattipyree
  • suola

Värikäs lihapata on ihana ruoka, jonka valmistusta helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti painekattila. Voit valmistaa tämän myös uunissa hauduttamalla.

Värikäs lihapata
4 annosta

1 kg naudanpaistia
500 g bataattia
2 isoa porkkanaa
1 iso juuripersilja
1 iso sipuli
100 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
vettä sen verran että ainekset peittyvät
1 lihaliemikuutio
15 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan

Leikkaa naudanliha reiluiksi suupaloiksi. Kuori bataatti, porkkanat, juuripersilja ja sipuli.
Leikkaa ne kuutioiksi.
Viipaloi herkkusienet.

Kuumenna öljy pannulla.
Paista naudanliha kauttaaltaan ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.
Kaada ainekset uunipataan ja lisää joukkoon murennettu lihaliemikuutio, maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, tomaattipyree ja ripaus suolaa.
Anna hautua 100-150 asteisessa uunissa 4-5 tuntia. Lisää kypsennyksen välillä tarvittaessa vettä.

Valmista samoin painekattilassa, mutta kypsennä ruokaa 50 minuuttia.
Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä