Tomaattinen palapaisti painekattilassa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kuuntelin ystäväni vuolaita kehuja painekattilasta niin monta kertaa, että päätin valita seuraavaksi testauskohteeksi Tefalin painekattilan.
En ollut koskaan aikaisemmin sellaista kokeillut. Ammattikeittiön painekaapit ovat tuttuja, mutta kotikäyttöön suunnitellut painekattilat olivat vieraita.
Täytyy sanoa, että induktiolieden lisäksi painekattila on nyt yksi suuri suosikkini. Olen valmistanut sillä jo muutamia ruokia ja haluan mainita, että se on aivan erityisen oivallinen hankinta silloin, jos haluat valmistaa ruoan helposti, tai jos mieltäsi vaivaa, ettet ole saanut aikaiseksi valmistaa pitkää haudutusta vaativia liharuokia.
Painekattilan käyttäminen on helppoa. Pakkaus sisältää tarkat ohjeet, mutta asia etenee suunnilleen näin.
Laita kattilaan kaikki ruokaan tulevat ainekset. Lihapalat voit esipaistaa pannulla ennen kattilaan laittoa.
Joukossa tulee ehdottomasti olla myös 1-2 dl vettä.
Kansi asetetaan tiiviisti päälle ja keittolevy laitetaan suurimmalle teholle.
Kun kattilan venttiilistä alkaa tulla höyryä, on paine kattilassa kasvanut riittäväksi ja tehoa lasketaan, kunnes höyryn muodostuminen loppuu.
Painekattila lyhentää kypsymisaikaa oleellisesti. Liharuoat, jotka vaativat uunissa kypsyäkseen usean tunnin kypsennysajan, valmistuvat painekattilassa jopa alle tunnissa.
Kun kullekin ruoalle valitsemasi valmistuaika on tullut täyteen, sammuta levy ja päästä paine venttiilin kautta varovasti pois. Vasta tämän jälkeen avaa kansi.
Kokeilin helppoa ja vähän raaka-aineita vievää tomaattista palapaistia, jonka suuret lihapalat kypsyivät uskomattoman mureaksi vain 50 minuutissa. Kattilaan kuuluu myös höyryritilä, jolla voit höyryttää kasvikset tai äyriäiset.
Vaikka painekattilalla onkin hieman hintaa, se on upea kimppalahja hankittavaksi keittiössä viihtyville ihmisille. Suosittelen lämpimästi!
Tämä ruoka on helppotekoinen ja sen kehtaa nostaa juhlapöytäänkin tarjolle. Voit halutessasi lisätä joukkoon erilaisia juureskuutioita.
Tomaattinen palapaisti
3-4 annosta
1 kg naudan paistia (ulko-, kulma, sisä-, tai paahtopaistia)
2 sipulia lohkoina
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
Santa Maria Chermoula mausteseosta (”Marokon pesto”, yrttinen, sitruunainen, hiukan tulinen)
Poista lihasta kalvot ja kuutioi se reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit.
Käytä lihapaloja kuumalla pannulla vain sen verran, että pinta saa hieman väriä.
Mittaa kaikki ainekset painekattilaan ja laita kansi tiiviisti päälle. Lukitse.
Laita paistolevy suurimmalle teholle ja odota, kunnes höyryventtiilistä tulee höyryä.
Pudota lämpötila, kunnes höyryä ei enää muodostu.
Mittaa kypsennysaika.
50 minuutin kuluttua ruoka on valmis. Poista paine kattilasta ja avaa kansi varoen.
Ihana tomaattinen palapaisti on valmis nautittavaksi!
Tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.